سرداران شهید و دانشمندان هستهای ایران ادامهدهندگان جریان نهضت عاشورا هستند - دانشگاه مراغه
سرداران شهید و دانشمندان هستهای ایران ادامهدهندگان جریان نهضت عاشورا هستند
- 30 Jun 2025
- کد خبر: 2195797
- 92

مراسم ایام سوگواری دهه اول محرم و گرامیداشت شهدای هستهای و سرداران شهید، صبح امروز دهم تیرماه در مسجد دانشگاه مراغه برگزار شد و به مدت سه روز ادامه خواهد داشت.
▫️به گزارش روابط عمومی دانشگاه مراغه، حجتالاسلام زمانی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، با ارائه سخنانی در خصوص مفاهیم عاشورا و ارتباط آن با مبارزات امروز ایران، بر اهمیت شناخت صحیح از جریانهای حق و باطل تأکید کرد. وی در این مراسم به مقایسه دو جریان بزرگ تاریخ بشری، یعنی ولایت طاغوت و ولایت خدا پرداخت و یادآور شد که عاشورا بهعنوان یک رویداد بزرگ تاریخ اسلام، الگویی برای مبارزه با ظلم و فساد بهویژه در دوران معاصر است.
حجتالاسلام و المسلمین زمانی با اشاره به آموزههای عاشورا گفت: عاشورا فقط یک حادثه تاریخی نیست، بلکه یک جریان زنده و همیشگی است که در دل تاریخ بشریت، مخصوصاً در عصر حاضر، همچنان ادامه دارد. این جریان دو مسیر را برای بشر ترسیم میکند؛ مسیر نخست که مسیر هدایت و سعادت است و مسیر دوم که مسیر گمراهی و نابودی است.
وی در ادامه تأکید کرد که در دنیای امروز نیز همچنان شاهد نبرد میان این دو جریان هستیم. نه تنها در میدانهای نبرد، بلکه در عرصههای فکری، فرهنگی و سیاسی نیز دو جریان روشن و تاریک در مقابل هم ایستادهاند. جریان ولایت طاغوت که تمام تلاش خود را برای فریب انسانها میکند و جریان ولایت خدا که با راهنماییهای پیامبران و ائمه معصومین انسانها را به سوی سعادت سوق میدهد.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه امام حسین(ع) در عاشورا و در مقابل دشمنان با شجاعت و فداکاری ایستاد، اظهار داشت: عاشورا به ما درس ایستادگی و مقاومت در برابر ظلم و فساد را میدهد. در واقع، عاشورا نه تنها یک جنگ نظامی بلکه یک جهاد فرهنگی و معنوی است که باید در عرصه زندگی شخصی و اجتماعی خود آن را ادامه دهیم.
حجتالاسلام زمانی در خصوص اهمیت سرداران شهید و دانشمندان هستهای کشور گفت: این عزیزان با جانفشانیهای خود، همانند شهدای کربلا، برای عزت و استقلال کشور تلاش کردند و امروز ما باید راه آنان را ادامه دهیم. این شهدا با فداکاریهای خود، نشان دادند که جهاد و مبارزه در هر عرصهای از زندگی انسانها اهمیت دارد.
وی همچنین با استناد به خطبه امام حسین(ع) که فرمود: "إنی لا أری الموت إلاّ سعادةً ولا الحیاةَ مع الظالمین إلا بَرَما. (تحف العقول، ص 276) به تحقیق من نمی بینم مرگ را، مگر سعادت و نمی بینم زندگی در کنار ستمگران را، مگر عار و ننگ."به نقش امام حسین(ع) در تاریخسازی تاکید کردند و افزود: امام حسین(ع) با قیام عاشورا نه تنها خود را فدای اصول انسانی کرد بلکه یک الگو برای تمام انسانها در تاریخ بهجا گذاشت. او به ما آموخت که در برابر ظلم و فساد نباید سکوت کرد و باید با تمام وجود در دفاع از حقیقت ایستاد.
در پایان، حجتالاسلام زمانی به اهمیت شناخت درونی عاشورا اشاره کرد و گفت: اگر ما عاشورا را در درون خود نفهمیم و نتواسته باشیم در میدان عمل آن را پیادهسازی کنیم، نمیتوانیم در جبهه حق و باطل تشخیص درستی داشته باشیم. امروز، ما باید با شناخت صحیح از امام حسین(ع) و عاشورا، بتوانیم در مبارزه با ظلم و فساد در عرصههای مختلف زندگی، تصمیمات درست و شجاعانه بگیریم.
قرائت زیارت عاشورا، مداحی و برپایی سفره احسان صبحانه از بخش های دیگر این مراسم معنوی بود.